BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 17 de septiembre de 2021

L'ALVOCAT

L'avocat és el fruit de l'arbre del mateix nom,amb forma de pera. El seu origen sembla ser del sud de Méxic i el nord de Guatemala, tot i que ja en temps precolombins es conreava en extenses regions del Perú. El seu nom prové de l'idioma Náhuat, de la paraula huacat, que significa "testicle"

Té un baix contingut d'aigua comparat amb la major part de les fruites, però l'aportament de lípids és molt superior,cosa qye augmenta el seu valor calòric. Conté greixos que són majoritàriament insaturats con l'àcid oleic.

La Fundació Espanyola de Nutrició (FEN) destaca que l'avocat és una font de nutriens i substàncies no nutritives:àcids grassos monoinssaturats ,àcids grassos insaturats,potassi i vitamines C,E,(antioxidants) i B6.

CURIOSITAT:  Els arbres d'alvocat necessiten créixer per parelles perquè es produeixi la pol-linització ;per això els asteques consideraven aquesta fruita com a simbol de l'amor i la fertilitat.


1 comentario:

Colotordoc dijo...

El nombre proviene del idioma azteca. Ahuacatl, aguacate en castellano, significa testículo. Hay que ver la forma del fruto y no diremos más...
Según las civilizaciones americanas, tenía propiedades afrodisíacas...

Besote