BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 7 de septiembre de 2021

CONTAGI EMOCIONAL

El ¨bon rollo¨es contagia,igual que el pessimisme i el mal humor.Quan parles amb algú que somriu contínuament i es mostra alegre,també acabes somrient.És un exemple del contagi emocional,que es deu a l'activació de les neurones mirall.

NEURONES MIRALL

Es tracta d'unes cèllules del servell que, en l'ambit individual,tenen un paper importan en els aprenentatges per imitació relacionats amb parla,caminar o gesticular,aixi com el contagi emocional.Van ser descobertas per l'equip del neurobiòleg Giacomo Rizzolatti i es diuen neurones mirall perquè permeten que el cervell reprodueixì la informació de l'exterior com l'efecte d'un mirall. El neurocientific Ramachandran, de la Universitat de Califörnia, les denomina "les neuronas de l'empatia" perquè també estarien relacionades amb la capacitat de posarse en el lloc de l'altre i comprendre'n les emocions.Es tracta d'un descobrimen de la neurociència força recen. Un ejempla molt comú de l'activació de les neuronas mirall és el badall o també quan algú estossega al teatre i, immediatament, molts més estossegen.

El contagi emocional es defineix com un procés pel qual les emocions de les persones estan influïdes per les del altres. Implica el reflex inconscient de les expressions dels qui els envolten i fins i tot arribar  a sentir les seves emocions. El van començar a investigar en la dècada dels noranta la psicòloga i sexòloga nordamericana Elaine Hatfield i el seu marit l'historiador Richard Rapson.

Segons la psicòloga, les emocions es divideixen en dos grups: bàsiques i socials, Les primeres sòn la por,l'alegria,la tristesa,la ira i el fàstic, mentre que les socials o col-lectives,que sorgeixen en relació amb una altra persona,sòn la compasió,la solidaritat, la  culpa,la llástima,la vergonya,l'admiració,l'enveja i el menypreu  .



Fuente; Revista farmacia número 48 

1 comentario:

Colotordoc dijo...

Se contagia todo lo que emitamos.
De ahí la importancia de ser positivos...

Besote