BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 28 de noviembre de 2011

CANTINFLAS ( 100 ANYS)

Fortino Mario Alfonso Moreno Reyes (12 d'agost de 1911- 20 d'abril de 1993).

Conegut amb el nom artistic de Cantinflas,va ser un actor, còmic mexicà. La seva popularitat la va aconseguir amb la interpretació del personatge de Cantinflas,un gandul sortit dels barris pobres.
Es diu que l'estil de sortir a fer comèdia,disfressat de "peladito",el va aprendre del comediant de Veracruz Eduardo Rugama "el chato". Charlie Chaplin va dir una vegada que era "el millor comediant del món". De fet Mario Moreno de vegades és anomenat el "Charlie Chaplin de Mexic
Va obtenir un gran èxit a LLatinoamèrica .Com a pioner del cinema mexicà, Mario Moreno va contribuir  al seu creixement en l'època d'or,i Mèxic es va convertir en la capital americana de l'entreteniment.
Moltes de les seves películes van ser doblades a l'anglés per a les audièncias nord-americanas i el seu treball va ser ben rebut entre la gent de França, el jocs de paraules que feia en castellà no es tradüien bé a altres llengües.
A més de ser un lider en els negocis,també es va involucrar en la política de Mèxic i es va convertir en una persona important en la lluita contra el charrismo sindical,que era la pràctica del govern,d'un sol partit,de manipular i controlar el sindicats.
Mario va morir als 81 anys d'un cancer de pulmò el 20 d'abril de 1993 i les seves cendres jeuen en el panteò familiar de Ciudad de Mèxic.


3 comentarios:

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba:
Saps, a mi m´encantaba Cantinflas.
Un Petó, Montserrat

Garbí24 dijo...

Havia vist varies pel·lícules seves i s'ha de reconèixer que era un dels grans del seu temps.

Diva de noche dijo...

crecimos con cantinflas...cuando la risa no se lograba usando palabras groseras, ni mostrando cuerpos desnudos....cuando la risa era producto de buenos momentos en familia..te doy las gracias por seguirme en mis cambios de animo...siento tu amistad muy cercana...besitos