El gingebreés una planta que pertany a la familia de les zingíberàcies,amb una tija subterrànea.Té un aroma especial un gust picant,de fet, de tota la planta,només es fan servir les "mans" del rizoma ,d'uns 10 cm.
Va ser una de les primeres espècies que es van exportar d'Orient i ja la van fer servir els antics grecs i romans.
El gingebre de més qualitat es cultiva a l'India,d'on prové gairabé el 50% de la collita mundial,Austràlia i Jamaica,però el més comú ve de la Xina i el Perú . Amés de com espècia, históricament s'ha emprat com a planta medicinal.El principal compost bioactiu n'es el gingerol ,d'efecte antiinflamatori i antioxidant.
Per cuinar, es fa servir el gingebre frecs,en arrel.Es pot tallar en rodanxes i afegir-lo a una beguda (aigua,té,llimona)per donar-li un toc picant; també es pot ratllar o liquar i afegir-ne a sopes.amanides o dolços.
No hay comentarios:
Publicar un comentario