BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 11 de febrero de 2013

12 DE FEBRER SANTA EULALIA

LES LLÀGRIMAS DE SANTA EULÀLIA

Segons la tradició cristiana ,santa Eulàlia va viure al barri de Sarrià els temps de l'emperador Dioclecià 284-305 durant el segle III o sent papa Sant Marcel-li . Durant la persecució dels cristians a la Eulàlia,una noia entre 13 i 15 anys  va escapar d'una casa de camp on els seus pares l'havien tancat perquè no es lliurés a les autoritats,obertament va confessar la seva fe i va ser lliurada al martiri.
Va ser victima de diferents turments i va morir a la creu, si bé hi ha seriosas dubtes sobre la historia de la narració del seu martiri. Dacord amb la tradiació,un d'aquets turments va consistir en llançar rodant dins d'una bota ple de vidres trencats pel carrer (actualment cridada Baixada de Santa Eulàlia ),on hi ha una imatge de la santa en una petita capella .
 

Diu la lleyenda que va ser clavada nua en una creu de forma de X(forma coneguda com la creu se Santa Eulàlia). En aquel moment per preservar la seva intimitat li van creixer els cabells i va començar a nevar.
Va ser canonizada i es considera santa per l'Església Católica Romana,com per la Ortodoxa . Les seves despulles van ser localitzadas en 878 pel bisbe Frodoino i traslladas solemnement a la catedral.
Va ser proclamada patrona de la ciutat de Barcelona.
En 1667 hi va haver a la ciutat una gran plaga de llagostes , els habitants es van encomanar a la seva patrona ,però devant de la passivitat d'aquesta van canviar les seves pregàries en favor de la Verge de la Mercè . Al poc temps la plaga va desapareitxé i els barcelonis davant d'aquet miracle van proclamar a la Verge de la Mercè com a nova patrona de la ciutat,encara que Roma no ho va aprovar fin dos segles més tard.
Aquet fet no va agradar a la antiga patrona i va deixar mostrar el seu disgust als habitants fen ploure duant els dies de festa de su rival,encara que moltes persones pensen que aqueta pluja no es el seu ennuig sino la seva tristesa en forma de llàrimas .
Aquesta es la raó perquè sempre plou a les festes de la meva ciutat.       

4 comentarios:

Garbí24 dijo...

Aquestes històries tenen sempre més de curiós que de cert, tot i que potser que en part alguna cosa sigui certa.

Colotordoc dijo...

Conocía la leyenda de Santa Eulalia. Mito o realidad, siempre impresiona.

El 12 de febrero es el día de la juventud en Venezuela. Se debe a una batalla que hubo durante la guerra de independencia. El ejercito estaba conformado por unos jóvenes militares y seminaristas.

Besote

Luján Fraix dijo...

ALGUNAS LEYENDAS NO DEJAN DE CONMOVER TRATANDOSE DE SANTAS Y DE SU SACRIFICIO. NO LA CONOCÍA. INTERESANTE TU ENTRADA.
UN BESO GRANDE Y UN ABRAZO

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Bona nit Pakiba.
No en sabía rés del que expliques.
T´agraeixo aquesta informació.
Una abraçada, Montserrat