BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 1 de febrero de 2013

ACTRIUS




MADELEINE CARROLL


L'actriu britànica Madeleine Carroll que el seu veritable nom era Edith Madeleine Carroll, va néixer  el 26 de febrer de 1906  a West Bromwch,Anglaterra ,va ser força popular en les dècades del 1930 i sobretot a partir  del moment què protagonizà "The 39 Stepp" de Alfred Histchock al 1935que  interpreta a una de les primeres dones prototip del director,rosa e inteligent al film. Després  va interpretá moltes més pel-licules com: "El Prisionero de Zenda" i "Policia Montada del Canadá" entre altres.
 Abans de la Guerra Civil Espanyola va descubrir la Costa Brava i s'en va enamorar del paisatge conegut com a Treumal al municipi de Calonge ,s'hi va fer construir una casa que va ser la seva residencia d'ella i del seus sucessius cuatre marits durant més de 35 anys i de la qual s'absentava quan li ho exigia la feina o les seves tasques a les files de la Creu Roja durant la Segona Guerra Mundial.
Retirada del cinema el 1949 i pionera del turisme d'elit a la costa gironina . Carroll hauria estat l'amfitriona de John Fitzgerald Kennedy a la nostra terra si el president nord-americà no hagués estat assassinat el 1963.
Posteriorment, en desacord a la massiva afluència turística a la zona va vendre la seva llar empordanesa per traslladar-se a les platges de Málaga .
Temps després que moris a Marbella el 2 d'octubre de 1987 als 81 anys  i fos enterrada a Fuengirola ,les seves restes es van dur al cementiri de Calonge .  

6 comentarios:

Colotordoc dijo...

Hola Guapa:

Muchas gracias por tus palabras en el blog.

Besote

Luján Fraix dijo...

No conocía a esta actriz, yo que siempre me dedico a los retratos de mujeres célebres. Anotaré su nombre, gracias por presentarmela.

Un beso grande.

Enry Baskerville dijo...

No recordaba nada de ella. Gracias por hacermela presente. Molts petons.

Garbí24 dijo...

aquesta em cau una mica lluny per mi.....bon cap de setmana

Joana dijo...

La zona del Treumal és un racó preciós de la Costa Brava. No m'extranya que se n'enamorés. Jo tampoc la coneixia. Ara sí. Gràcies pakiba!

jordim dijo...

gran actriz.