BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 15 de febrero de 2013

ELS PROTECTORS DEL SULTÀ I ELS GUARDIANS DE L'HAREM

  ELS EUNUCS ,PROTECTORS FEROTGES

Tradicionalment en el món islàmic ,els eunucs ,esclaus als quals sels practicava una castració usualmente abans de la pubertat ,eren guardians de llocs sagrats i tombes,i els envoltava una aura de persones pietoses i generoses.
Al mateix temps ,responient amb ferocitat davant de qualsevol amenaça que posès en perill els llocs que cuidaven. Al palau estaven facultats per interactuar entre el món interior i l'exterior,per moure's tant en el món dels homes com en el de les done,i per tractar directament amb la figura semisagrada del sultà. La situació de les seves cambres a les portes del palau ho diu tot :els eunucs eren els guardians de les fronteres. La llibertat de moviment els otorgava un estatus i un poder inusuals a la cort otomana. Per tot aixó ,al palau imperial hi havia dos cossos d'eunucs un per supervisar els nois que havien estats reclutats per ser educats al palau ,i un altre format pels guardians de l'harem. Per la mutilació sexual es considerava que no representaven cap amença en la tutela dels esclaus i esclaves.
EUNUC BLANC I NEGRE
Aquets cossos estaven dirigits respectivament per dues figures o agàs, el cap del eunucs blanc èra el càrrec de palau més important . Ho supervisava tot i assessorava el sultà en tots els nomenaments i promicions ,i era un conseller de gran confiança pel que fa als assumptes d'estat. Supervisava l'educació dels princeps i dels patges. Decidia qui podia traspassar les muralles del palau i fins on podia arribar cadascú
El cap dels eunucs negre era l'oficial més important de l'harem,el lligam de les dones amb el món exterior.Governava els eunucs que trevallaven en aquesta part del palau,tots ells de raça negre . La seva cambra era al costat de l'entrada principal de l'harem,per controlar-ne el pas . En certs moments en qué les dones van ser molt influents en la cort ,el seu guardià va esdevenir més poderòs que el cap dels eunucs blanc .
un eunuc armat vigilant un harem a Tunisia el 1931

5 comentarios:

Colotordoc dijo...

No sabía que a los eunucos se les dividía en dos grupos y que además también cuidaban a los jóvenes varones.

Muy interesante. Cómo se escogían? o eran entregados por las familias para convertirse en eunocos??

Besote

Pakiba dijo...

Hola Manuel , al principio eran suficientes aquellos delicuentes o criminales que eran concenados a la castración, pero con el tiempo en las aldeas muy pobres algunos se realizaban la automutilación con la esperanza de alcanzar una mejor posición social.
Gracias por tus comentarios y te mando un fuerte abrazo.

Garbí24 dijo...

Vols que t'ho digui....ja els hi ven regalo tot el poder que tenien

José María Souza Costa dijo...


..................................................................
Hola.
Io, e il mio sentimento di amicizia, siamo qui per augurarvi un buon fine settimana, allegro e sorridente.
Un abbraccio, le dimensioni del mio Brasile.

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
Molt interessant el que expliques.
Jo sabía que pregien els harens, però els dats, els desconeixia.
Una abraçada.
Bon cap de setmana, Montserrat