BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 14 de febrero de 2012

HISTÒRIA DE SANT VALENTÍ

Hi ha diverses teories que otorguen a aquesta data l'origen del Dia del Enamorats . Als paisos nòrdics és durant auqet temps que s'aparellent els ocells , per això aquet periode es veu con un simbol d'amor i de creació.
Algun creuan que és una festa cristianitzada del paganisme, ja que en l'antiga Roma es realitzava l'adoraciò del déu de l'amor ,el nom qui els romans anomenaven Cupido.
També fa molts segles ,va ser tradició a Anglaterra la "festa dels valentinus", on se escullien dones per formà parella .
Altres fons centren la historia a la Roma del segle III,època en que es prohibia el matrimoni del soldats, ja que es creia que el solters rendian més en el camp de batalla,que els homes casats .
És en aqueste circunstancias cuan sorgeix la figura de Sant Valentin,un sacerdot cristià,que decideix casar a les parellas sota el ritual cristià d'amagat dels ulls del romans.
Claudi II es va sentir atret per aquesta religió que els mateixos romans perseguien ,però el propi Gover i els soldats el van obligar a desistir i van organizar una campanya contra Valenti i el van condenar.
La missiò la va dur a terme Asterius que li va preguntar si seria capaç de tornar la vista a la seva filla sega.El sacerdot va aceptar i en nom del Senyor va obrar el miracle. Asterius i tota la seva familia es van concertir al cristianisme. Tot i això Sant Valenti va ser executat un 14 de febrer.
Mentres va estat tancat ,el seu carceller li va demanar que dònes clases a la seva filla Júlia i a base de lliçons i hores junts Valenti és  va enamorar de la noia. La vigilia de la seva execució, li va enviar una nota de comiat  a la que va firmar amb les paraules "el teu Valenti"
El cos de Sant Valenti es conserva actualment a la Basílica del seu mateix nom que està situada a la ciutat italiana de Terni. Cada 14 de febrer se celebra en aquet temple un acte de compromís per part de diferents parelles que volen unir-se en matrimoni l'any següent.

2 comentarios:

Garbí24 dijo...

tot i no celebrar-lo respecto que sigui una manera de demostrar amor, que d'això no en tenim mai prou i sempre ens agrada acumular-ne més.

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
Encare que sigui un día després, t´agraeixo aquest Post, que parla del Patró dels enamorats.
Una abraçada, Montserrat