BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 6 de febrero de 2012

EL GRAND BORDELL DE LA VALENCIA MEDIAVAL

Entre els segles XIV i XV el barri del Carme de avui de Valencia era una zona que es conexia amb el nom de "La pobla de les dones pecaminoses". Es tractava d'un grand bordell , el mes grand i més ben considerat d'Europa, i va ser on es va reglamentar oficialment aquet ofici tant antic com el món.
Va existir durant quatre segles i ha passat a la hisoria per la fama del seus serveis i la seva reguralicació  per par de la Corona d'Aragó. 
Al any 1321 durant el regnat de Jaume II es va determinar que la prostitució a Valencia es concentres en un  sol punt  i s'estableix en un document que totes les dones que ejercian aquet ofici ,havien d'anar a fer la feina al Públich ,de bon grat o no. Els terrenys escollits van ser els de la Pobla Vella, a l'actual barri del Carme, que en aquella época quedaven fora de les muralles de la ciutat.
Aquesta decisió, no va ser una solució mágica. Ben aviat van aparèixer molts  protectors  (els hostaler i les hosteleres) disposats a procurar a les dones tota mena de serveis i els erres necessaris(roba fina,habitació,joias etc). A canvi exigien a les prostitutes pagaments . Aquets abusos van ser un dels principals  origens per la reglamentació al llarg dels segles per posar control a la activitat del bordell.
El segle XV va ser l'etapa daurada de la Corona d'Aragó i de Valencia. El regne de Valencia va viure una efervecència econòmica que va eclipsar Barcelona i la seva capital va ser una de les urbs més importants d'Europa i molts comerciant i cavallers de molts regnes visitaven amb frecuencia la ciutat i també havia nombrosa població eventual,integrada per marines,mercaders,traginers etc. que feia inevitable que Valencia  tingues molta prostitució clandestina.
La visita obligada per cortesants i nobles viatgers, al Públich ,així com la vivacitat de la ciutat, van ser lloats per nombrosos cronistes de l'epoca. 
(part d'articla de la revista Sèpiens de març 2011)

 

2 comentarios:

Garbí24 dijo...

MOlt bon apunt....però ara que ho dius, vols dir que encara no es xauxa tot allò encara.

lisebe dijo...

Molt interesant !! Paqui això forma part de la historia de molts pobles i ciutatsssss.!!

Un petonàs