BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 14 de mayo de 2013

EQUILIBRI ENERGÈTIC

Si volem aconseguir l'equilibri fisic i emocional,hem d'alternar el consum dels aliments contractius o yang (com ara la carn el ous) i els expansius o yin (com ara la xocolata i el sucre), amb  el consum de cereals integrals,llegums,llavors,verdures...
La física quàntica actual demostra que tant nosaltres com el món que ens envolta i els aliments que mengem som básicament energia. Ja des de l'antiguitat les diferents cultures i tradicions han afirmat que el fenèments físics són manifestacions energètiques fruit d'una polaritat universal i que tot fenoment tendeix a l'expansió o a la contracció. L'expansió comporta difusió,separació,dispersió i descomposició,mentre que la contracció és sinònim de fusió,assimilació,reunió i reorganització.
De la mateixa manera ,els aliments tenen característiques energètiques amb tendència expansiva o contractiva,fet pel qual produeixen efectes diferents quan es consumeixen.
La salud es defineix com un equilibri entre el yin i el yang,mentres que la malaltia és el resultat de la falta d'armonia entre aquestes dues forces.  
El Yin i el Yang son dos conceptes del taoisme,que exponen la dualitat de tot el que hi ha al univers.Descriu les dues formes fonamentals oposades y complementàries que es troben en totes les coses. El Yin és el principi femení,la  terra,la foscor,la passivitat i l'absorció. El Yang es el principi masculí ,el cel,la llum,l'activitat i la penetració. 

Revista Veritas-febrer

5 comentarios:

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

Una buen a información Pakiba, pero por desgracia la gran mayoría de las personas comen mal dietéticamene hablando y todo casi industrial, medio prefabricado o fabreicado del todo, alimentos transgénicos y cosas llenas de colorantes o de conservantes...
con toda esa mala cultura alimentaria...es imposible que entiendan de que hablas.
A mi me ha encantado!
Besos

Garbí24 dijo...

doncs jo sóc molt yang però busco molt el yin.
L'equilibri alimentari és molt bo, però costa molt de seguir.

sargantana dijo...

sempre s'aprenen coses interesants a ca teva

una abraçada

Colotordoc dijo...

Hay que comer de todo en su justa medida. Y definitivamente equilibrarlos.

La salud es armonía. Tod funciona adecuadamente...

Besote guapa

Luján Fraix dijo...

GRACIAS AMIGA POR TUS PALABRAS Y POR VENIR A COMPARTIR UN RATO DE TU TIEMPO CON ESE TÉ SIMBOLICO QUE ME GUSTA HACER.
TE DEJO TODO MI CARIÑO
UN BESO GRANDE.