BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 22 de abril de 2013

SANT JORDI

La diada de Sant Jordi commemora la mort d'aquest sant,el 23 d'abril de l'any 303. És tradicional a Catalunya entre les parelles regarlar-se roses i llibres. Sant Jordi és Catalunya l'equivalent al dia del enamorats.
La diada té un aspecte reivincatiu de la cultura catalana,i moltes balconades s'engalanen amb la senyera. En tota Catalunya l'ambient és festiu i s'omple de paradetes en els quals es venen roses i llibres, però la festa mostra la seva máxima expresió en les Rambles de Barcelona, que aquet dia llueixen especialment.
La llegenda de Sant Jordi i el drac és comú a gairabé tota Europa, i molts paisos com Anglaterra,Portugal o Grècia l'han agafat com a seva . A Catalunya ,és en la població de Montblanc on va arrelar amb més força i avui dia se celebra la Setmana Mediaval de Montblanc. Al costat d'altres actes, es representa com el sant va matar el drac que tenia tiranizada la capital de la Conca de Barberà. A les antigues murallas de la ciutat encara hi ha un portal conegut com a Portal de Sant Jordi,per on diu que va sortir el cavaller desprès de matar a la bèstia.


  BON SANT JORDI.

6 comentarios:

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

En Galicia no se celebra pero si que tengo algún amigo lladado "jordi" le felicitaré
Besos

Anna Jorba Ricart dijo...

Gracias Pakiba y también feliz día para ti.

Pluvisca dijo...

Mañana aclebrarlo, espero que nos haga buen dia para pasear

Besos

Garbí24 dijo...

et regalo una rosa per la teva definició de la diada, tant acurada

Pakiba dijo...

gràcias Joan i feliç dia a tothom.

Colotordoc dijo...

Ojala recibas muchas flores mañana.

Feliz San Jordi.

Besote guapa