BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

miércoles, 29 de febrero de 2012

COCINA

BONIATOS AL HORNO RELLENOS DE BEICON,JAMON Y QUESO
Hoy quiero enseñaros una receta muy buena y económica:

Ingredientes
4 boniatos medianos
8 lonchas de beicon
4 lonchas de jamón
4 cucharadas de leche
4 cucharadas de queso rallado
nuez moscada,sal y pimienta.

Calentar el horno .Lavar los boniatos ,córtarlos por la mitad , envolverlos en papel de aluminio y cocer al horno 30 minutos. Una vez cocidos,retirar parte de la pulpa,aplastarla con un tenedor y mézclarla con la leche.
Picar el beicon y rehogarlo en una sarten sin aceite,retirarlo y mezclar con la pulpa del boniato.
Rellenar los boniatos con la mezcla ,poner encima las lonchas de jamón , espolvorear con el quedo rallado y gratinar unos 10 minutos hasta que se derrita el queso.
Servir bien calentitos

lunes, 27 de febrero de 2012

LA LLIBRERIA MES BONICA DEL MÓN

Porto ,situada al litoral nord de Portugal, a la riba dreta de la desembocadura del riu Duero, és la segona ciutat més gran del País. Són molts els actractius de la ciutat: un passeig en barques antigues ,per el Duero, els cellers plens de grans bótes de roure en que maduren els vins que li donen fama mundial,monuments histórics......
Un lloc que no es pot deixar de visitar és la Livraria Lello & Inmäo.
A la Rua des Carmelites,144 una espectacular façana d'estil neogòtic ens dona la benvinguda i ens convida a un viatge en el temps. Les instal-cions es conserven igual que quan van ser inagurades al any 1869. Els seus sostres i prestatgeries de fusta tallada són únics,però la estrella arquitectònica és l'enorme escala de fusta llaurada al centre del local en forma de cargol,i la vidriera del sostre que deixa passar la llum és preciosa.
En ella és van gravar diverses escenes de la pel-licula Harry Potter.
Poden trobar obres de totes les temátiques,les últimes novetats i fins autèntics tresors bibliogràfics. La majoria de llibres estan en portugués,però també hi ha obres en castellá.
Un encant afegit és poder gaudir d'un cafè o una copa de "vi de porto",assegut a una taula del pis superior.


miércoles, 22 de febrero de 2012

CHITA, la més mona de la història del cinema.

El popular ximpanzé ,company de Tarzán va morí a Florida el 28 de desembre de 2011.Tenia 80 anys.
Des que l'home va baixar dels arbres i les hi va donar de espavilat, els nostres cosins gemans els micos mai han deixat de posar en evidència al gènere humà. Mirant a un ximpanzé als ulls ,ell et retorna la mirada amb aires del que ja ho ha vist tot,amb una ironia i una sorna que a un ,homo sapiens,li sona a conya . Si els seus ulls estan tristos,sembla con si el ximpanzé plorés per algun estrany paradís perdut , més que somiar amb una terra promesa com fen els homes.
Chita,la companya cinematogràfica de TARZAN ( encara que realment era mascle i es deia JIGGS) i que mai es va vestir de seda, que el seu era anar per aquestes selves com Déu la va portar al món ,però va acompanyar a Johnny Weismuller en cintes com "Tarzan i la seva companya","Tarzan i el seu fill",etc.
A partir de llavor,Cheeta es va convertir en una icona,en l'animal savi i bo,entremeliat però generós i valent com pocs i amb unes ganes de conya i de gresca que la feian rebolcar pel terra del riure.
Més endevant va participar en films com "Doctor Dolittle"i en diversos anuncis,abans de retirar-se del món de l'espectacle.
Mai va figurar en els crèdits de les pel-lícules,però no cal perquè el seu record segueix sent inesborrable.

martes, 21 de febrero de 2012

TREN GROC

El Tren groc  ( en francès Train Jaune), també conegut com la Línea de Cerdanya o més popularment com el canari de muntanya , és una línea de ferrocarril de vía estreta  d'un metro de ample.
Connecta les comarques de la Cerdanya i el  Conflent ( a la Catalunya Nord), des de Vilafranca de Conflent fins l'estació de la Tor de Querol via Font-romeu . seguint el curs del riu Tet , i al  vessant cerdà, evitant l'enclavament de LLívia.
La seva construcció va començar l'any 1903 i el 1910 es va inagurar el tram Vilafranca-Montlluís . El tram final a la Tor de Querol es va completar l'any 1927.
El seu recorregut es de 62,5 quilòmetres de llarg i puja dels 427 metres d'alçada a Vilafranca fins al 1593 metres a Bolquera-Eina ( al coll de la Perxa). El seu recorregut comprèn 19 túnels  i dos viaductes considerats com a monuments històrics. Els trens son elèctrics i el que va inagurar la ruta encara fa el trajecte coexistin amb els moderns ,també pintats amb els colors groc i vermell de la bandera catalana,que han donat el nom a la línea.
Aquets trens disposen de vagons coberts i de vagons descoberts , ja que avui dia aquesta antiga línea fèrrea s'ha transformat en línea turística.
L'accidentat terreny de la línea fa que la velocitat màxima dels trens sigui de 55 quilòmetres per hora.

domingo, 19 de febrero de 2012

CLUB DE LECTURA- MES DE FEBRER




La familia del meu pare és un retrat  familiar de la mà d'una de les autores més reconegudes del nostre panorama actual,Lolita Bosch. Es un clar homenatge al seu pare d'absent. És l'esplèndit i conmovedor relat d'una reconciliació, amb un passat estrany i llunyà i amb una ciutat monumental i simbòlica.

Aquet llibre és una capsa de fusta verda,tendra.La galleda on agonitza el darrer congre que vam pescar a la vora de les illes Medes.Un moment tancat que voldriem que romangués etern.Fet.
Aquest llibre és la narració llunyana de la que var néixer el meu pare . Un món que em manté immersa en un passat que m'invento . Una narració que batega .Trista. La primera novel-la que escric i avança i es queda fixa en el temps latent  d'aquest text mentre jo me n'allunyo flotant , a la reserca d'un nuvol .Un globus aerostàtic d'on lligar el llenguatge per sortir volant sense anar-m'en com diria Huidobro.Aquet llibre es aire.Una cosa viva a la qual subjectar-me. La recerca centrípeta i desesperada del temps.
       (nota de l'autora pàgina 302).

jueves, 16 de febrero de 2012

UN POQUITO DE DESCANSO

Hace un més acudí al médico con un fuerte dolor en la parte interna de la rodilla izquierda,me hicieron radiografías y me diagnosticaron artrosis, recetándome analgésicos y antinflamatorios ,además de guardar un poco de reposo- ( yo salgo a andar una hora casa dia).
Sentí un poco de alivio ,pero como el problema persistia,fuí a otro médico y en la exploración me diagnosticó "tendinitis de la pata de ganso",un tendón del cual no habia oido hablar. 

QUE ES LA PATA DE GANSO:

En la parte interna de la tibia,cerca de la rodilla,se insetan juntos tres tendones:semitendinoso,santorio y recto interno. A esta inserción se le conoce como pata de ganso,debido a su semejanza con la extremidad de este ave. A la inflamación de este tendón se le conoce como "tendinitis de la pata de ganso".

Diagnóstico :  Recuperación de Magneto , Ultrasons y unos ejercicios para fortalecer y descanso de andar. Así que aqui me teneis cada dia durante dos semanas teniendo que ir a que me conecten  a sus respectivas máquinas.
Espero con esto solucionarlo, sinó más sesiones hasta que la tendinitis desaparezca. Pero conmigo no podrá tengo que seguir haciendo mi caminata  de cada dia. 

miércoles, 15 de febrero de 2012

L'avi li explica al seu nét Josep els grans canvis que hi ha hagut en la societat des de la seva joventud fins ara.

Sap Josep ,quan jo era nen la meva mare en donava 100 pesetas (60 centins d'euro)i amb aixó en feia anar a la botiga de la cantonada.

LLavors tornava amb quatre barres de de pa,un sac de patates,dos formatges,un paquet de sucre ,un litre de llet i una dotzena d'ous!
I josep le respon:
Avi , a la teva época no hi havia càmeres de vigilància. 

martes, 14 de febrero de 2012

HISTÒRIA DE SANT VALENTÍ

Hi ha diverses teories que otorguen a aquesta data l'origen del Dia del Enamorats . Als paisos nòrdics és durant auqet temps que s'aparellent els ocells , per això aquet periode es veu con un simbol d'amor i de creació.
Algun creuan que és una festa cristianitzada del paganisme, ja que en l'antiga Roma es realitzava l'adoraciò del déu de l'amor ,el nom qui els romans anomenaven Cupido.
També fa molts segles ,va ser tradició a Anglaterra la "festa dels valentinus", on se escullien dones per formà parella .
Altres fons centren la historia a la Roma del segle III,època en que es prohibia el matrimoni del soldats, ja que es creia que el solters rendian més en el camp de batalla,que els homes casats .
És en aqueste circunstancias cuan sorgeix la figura de Sant Valentin,un sacerdot cristià,que decideix casar a les parellas sota el ritual cristià d'amagat dels ulls del romans.
Claudi II es va sentir atret per aquesta religió que els mateixos romans perseguien ,però el propi Gover i els soldats el van obligar a desistir i van organizar una campanya contra Valenti i el van condenar.
La missiò la va dur a terme Asterius que li va preguntar si seria capaç de tornar la vista a la seva filla sega.El sacerdot va aceptar i en nom del Senyor va obrar el miracle. Asterius i tota la seva familia es van concertir al cristianisme. Tot i això Sant Valenti va ser executat un 14 de febrer.
Mentres va estat tancat ,el seu carceller li va demanar que dònes clases a la seva filla Júlia i a base de lliçons i hores junts Valenti és  va enamorar de la noia. La vigilia de la seva execució, li va enviar una nota de comiat  a la que va firmar amb les paraules "el teu Valenti"
El cos de Sant Valenti es conserva actualment a la Basílica del seu mateix nom que està situada a la ciutat italiana de Terni. Cada 14 de febrer se celebra en aquet temple un acte de compromís per part de diferents parelles que volen unir-se en matrimoni l'any següent.

viernes, 10 de febrero de 2012

ACEITUNAS

Dan color a los aperitivos, enriquecen el menú y tienen menos calorias de las que pensamos.
Las aceitunas verdes aportan unas 110 kcal por cada 100 gramos , y las negras, unas 291 kcal.   Así es el fruto del olivo, un alimento básico de la dieta mediterránea, que además es antioxidante, estimula el sistema cardiovascular , tiene fibra,minerales y todos los aminoácidos esenciales. Solo las personas con hipertensión, insuficiencia cardiaca  y retención de líquidos han de consumirlas con moderación debido a su alto contenido en sodio.


miércoles, 8 de febrero de 2012

CONCERT

Avui he gaudit a l'Auditori dels Grans Conjunts de l'ESMUC amb el concert de la Big Band, dirigida pel saxofonista alt i compositor Perico Sambeat, amb repertorí de composicions propias.
Els membres  de la Big Band , sòn estudiants de l'ESMUC , basicament de l'especialitat de Jazz i Música Moderna.
Amb aquet concert els estudians viuan una experiencia profesional plena  al escenari davant el públic.
 
Programa


Aquet video no es del concert,però m'ha semblat interesant.

martes, 7 de febrero de 2012

HOMENATGE A CHARLES DICKENS

Charles John Huffam Dickens (Portsmouth, Anglaterra, 7 febrer 1812 - Gods Hill Place, Anglaterra 9 juny 1870).

Avui és celebra el bicentenari del naixement de Charles Dickens, el literat més important del segle XIX a Anglaterra .
La casa museo de l'artista es troba situada al 48 de Doughty Street , i alguna cosa haura en aquestes parets , perquè li van inspirar l'obra maestra de la seva vida:  Oliver Twist.

Casa museo
Homenatge a Londres

lunes, 6 de febrero de 2012

EL GRAND BORDELL DE LA VALENCIA MEDIAVAL

Entre els segles XIV i XV el barri del Carme de avui de Valencia era una zona que es conexia amb el nom de "La pobla de les dones pecaminoses". Es tractava d'un grand bordell , el mes grand i més ben considerat d'Europa, i va ser on es va reglamentar oficialment aquet ofici tant antic com el món.
Va existir durant quatre segles i ha passat a la hisoria per la fama del seus serveis i la seva reguralicació  per par de la Corona d'Aragó. 
Al any 1321 durant el regnat de Jaume II es va determinar que la prostitució a Valencia es concentres en un  sol punt  i s'estableix en un document que totes les dones que ejercian aquet ofici ,havien d'anar a fer la feina al Públich ,de bon grat o no. Els terrenys escollits van ser els de la Pobla Vella, a l'actual barri del Carme, que en aquella época quedaven fora de les muralles de la ciutat.
Aquesta decisió, no va ser una solució mágica. Ben aviat van aparèixer molts  protectors  (els hostaler i les hosteleres) disposats a procurar a les dones tota mena de serveis i els erres necessaris(roba fina,habitació,joias etc). A canvi exigien a les prostitutes pagaments . Aquets abusos van ser un dels principals  origens per la reglamentació al llarg dels segles per posar control a la activitat del bordell.
El segle XV va ser l'etapa daurada de la Corona d'Aragó i de Valencia. El regne de Valencia va viure una efervecència econòmica que va eclipsar Barcelona i la seva capital va ser una de les urbs més importants d'Europa i molts comerciant i cavallers de molts regnes visitaven amb frecuencia la ciutat i també havia nombrosa població eventual,integrada per marines,mercaders,traginers etc. que feia inevitable que Valencia  tingues molta prostitució clandestina.
La visita obligada per cortesants i nobles viatgers, al Públich ,així com la vivacitat de la ciutat, van ser lloats per nombrosos cronistes de l'epoca. 
(part d'articla de la revista Sèpiens de març 2011)

 

jueves, 2 de febrero de 2012

CALÇOTADA

Avui van dir que faria un dia de neu i amb previsiò amb tancats els colegis al matí, jo tenia una sortida d'anar a menjar calçots,pensaba que no es faria ,però han sigut valents i ham anat i com veiu estic aqui de nou , no m'he perdut entre la neu que van dir que cauria per aquestes latituds  i que a  al final han estar quatre flocs aquet matí a Barcelona, la resta del día molt de fred, pero ni neu ni pluja.
La calçotada ha anat fantástica , hem anat  a un poble de Tarragona que es diu Salomò ,una vila molt petita i molt bonica i els calçots i tota la resta fantástic. O sigui que a esperar la propera .


miércoles, 1 de febrero de 2012

EGIPTE

Petit comentari de la meva visita a Egipte - Museo del Cairo 

EL COR GIRAT DE SETHI

Desprès de visitar les milers de peces que s'hi troban i quedar impresionada de la visita a la Sala del Tresor de Tutankhamon , amb llum ténue entrem a la Sala de les Mòmies, i la impresisió encara va ser major i terrorífica.   Entre les mòmies es destacable la llegenda de Sethi...
La mòmia de Sethi tè la particularitat que el seu cor es troba a la dreta del cos. Se suposa que el faraó ,malalt del cor, va ordenar que en morir l'hi col-loquesin al costat oposat perquè funcionès correctament en la vida eterna. 



Mòmia de Sethi