BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 24 de enero de 2012

RECORDAN A DEAN MARTIN - 25 DESEMBRE DE 1995.

Dino Paul Crocetti ,conegut com Dean Martin,(7 juny de 1917- 25 desembre de 1995), fou un comic ,actor i cantant.
Va neixer el 7 de juny de 1917 a Steubenville (Ohio). Els seus pares eren uns immigrants italians. La seva mare, Angela Crocetti ,era mestresa de casa i el seu pare Gaetano Crocetti era barber.
Dino abandonà els estudis quan finalitzà el col-legi,començà a treballar en diferents coses,com peò,benziner,croupier,i com a boxejador. Com a boxejador va adquirir cert èxit. Utilitzava com a pseudònim el nom de Kid Crocetti.
El 2 d'octubre de 1941 es casà amb Elisabth Anne McDonald, van tenir quatre fills ,entre ells la també cantant Gail Martin. Dean es divorcià en 1949. Aquell mateix any es casa amb una altra dona.
Paral-lelament  al ring ,començà a actuar com a cantant als nightclubs,per això va escollir el nom artistic de Dino Martini,i va tenir grans èxits . També interpretava números comics.
Va coneixer un altre comic anomenat Jerry Lewis i van començà una exitosa carrera.
L'1 de setembre de 1949 ,va contraure matrimoni per tercer cop, amb Jeanne Biegger que va canviar el seu nom al de Jeanne Martin (van tenir tres fills, Dean Paul Matin,nascut el 17 de novembre de 1951,  Ricci Martin nascut el 20 de setembre de 1953 i Gena Caroline Martin nascuda el 20 de setembre de 1956).   Dean i Jeanne van divorciar-se el dia de Sant Valentin de 1973, no més dos dias abans havia nascut el seu net l'actor Alexander Martin, fill de Dean Paul Martin i l'actriu argentina Olivia Hussey. Tot i el divorci van mantenir una bona relació.

4 comentarios:

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
Si va ser un gran actor, jo el recordo a la película TRES SARGENTOS.

Bon nit i un petó, Montserrat

magazine.cat dijo...

No el recordo jo soc de més cap aquí :)

La abuela frescotona dijo...

ERA UN TRÍO MUY BUENO DEAN MARTIN, SINATRA Y UN MORENO QUE NO ME ACUERDO EL NOMBRE, HERMOSO RECUERDO PAKIBA, SALUDOS AMIGA

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

eran especiales, de los que ya no abundan pero me ha encantado la frase de Neruda, hoy me he detenido en ella y cuanta verdad hay en sus palabras!!!
Me encanta verte de nuevo y tener fuerzas para hacerlo
miles de besos