BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

domingo, 6 de marzo de 2011

CARNESTOLTES

El carnaval és una celebració pública que té lloc immediatament abans de la Quaresma cristina, amb data variable (des de finals de gener fins a principis de març) i que combinaa celebraci alguns elements com disfresses, desfilades, i festes al carrer.
L'origen de la seva celebració be de les festes paganes com les que es realitzaven en honor a Bacus,el deu del vi, les saturnals i les lupercals romanes , o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte, fa més de 5.000 anys , amb celebracions molt semblants en l'època de l'Imperi Romà,des d'on es va expandir el costum per Europa.
El carnaval està associat amb el catolisime, i en menor mesura amb els cristians ortodoxos orientals, les cultures protestants no celebren el carnaval.
La celebració més gran del món és la de Rio de Janeiro, el de Venècia en Itàlia  i el de Espanya de Santa Cruz de Tenerife i Cadis.
El carnaval de l'Uruguai és el més llarg del món, ja que s'inicia a finals de gener i finalitza en les primeres setmanes de març.
Alguns autors consideren que per a la societat rural,fortament estructurada pel cristianisme, el temps de "carnestolendas" oferia mascarades rituals d'arrel pagana i un lapse de permissivitat que s'oposava a la reprensió de la sexualitat hi ha la severa formalitat litúrgica de la Quaresma.


6 comentarios:

zel dijo...

Un temps que, em sembla, només gaudeix la mainada...els grans vivim en un carnaval etern...

lisebe dijo...

Molt bona historia Paki, però estic d'acord amb la Zel, els nens s'ho passan pipa els grans gaudim de veure'ls amb ells.

Bon diumenge guapíssima

Garbí24 dijo...

no sé el perquè però és una festa que no m'ha agradat mai.....potser no sóc de disfresses

Joana dijo...

Totalment d'acord amb el que diu zel. A mi tampoc m'agrada disfressar-me, però a l'escola no em queda altre remei. Que hi farem!!!

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola amiga:

Molt bona descripció del Carnaval.
Ara desseguida vindrá Dª cuaresma a ddespedirlo.

Petons, Montserrat

Princesa115 dijo...

Gracias Pakiba por la información. Soy de Cádiz y no la conocía, aunque la verdad es que no me atraen nada estas fiestas...quizás por la cantidad de gente que hay en las calles y apenas se puede andar ni ver nada.
Mejor los días entre semanas que hay más tranquilidad para ver las comparsas en los escenarios que ponen en cada rincón de nuestras calles.

Un beso