BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

domingo, 5 de julio de 2015

LA RUTA

SANT CARLES DE LA RÀPITA

Ubicada a la comarca tarragonina del Monsiá,quasi a la frontera de la Comunidad Valenciana, en els seus origens la localidat era coneguda com la Ràpita ,però es va avantposar el San Carles en honor al monarca Borbó Carles III,que al segle XVIII va fer construir un port que aviat es convertiria en un territori estratrégic del Mediterrani .També és deguda a aquet rei la construcció de la inacabada Glorieta ,un dels símbols de la vila ,pensada com un mirador davant del mar.
El cor de Sant Carles de la Ràpita és la plaça Carles III amb el seu ayuntament, els Porxos y la font de l'Edicle , l'esglesia de la Santísima Trinitat ,situada en el que va ser antigament una fortalesa musulmana i el seu casc antic.
Peró com vila marinera que és ,el millor d'ella està al costat del mar, la llotja del peix  ( a les l6,30 h es pot veure la espectacular suhbasta del peix)  i el mirador de la Guardiola ,ubicat en una antiga torre de vigiláncia a 116 metres sobre el nivel del mar ,amb l'estatua del Sagrat Cor de braços oberts. Des del  mirador es pot contemplar la més bella e impresionant panoràmica de Sant Carles, amb el delta de l'Ebre al fons, la  badia i els arrossars. 


1 comentario:

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba:
Es un lloch molt bonic per que expliques. Jo no recordo haberi anat.
Gracies per aques Post tan mariner.
Petons desde Valencia, Montserrat