BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 19 de julio de 2013

LA FÓRMULA SECRETA DE LA COCA-COLA

Certificar que la llegenda de la fórmula secreta de la Coca-Cola es una farsa,ès més perillós que litigar contra el cèlebre advocat Perry Mason, tot i que hi ha milers de págines al web que la publiquen de manera idèntica.
La llegenda comença amb el fundador,John Pemberton,un veterà de la Guerra Civil Nord-americana que es va fer addicte a la morfina. Mirant de trobar una cura Pemberton va inventar-se un beuratge impossible que anomenà French Wine Coca.
Sort va tenir que,gràcies a la prohibició del consum d'alcohol als Estats Units, es va veure obligat a reconvertir aquell estrany  "vi francès" en una beguda sense alcohol que,desprès de patentar-la,va començar a vendre a les farmàcies.I va escriure en un paperet la seva fórmula .I d'aquell paperet,i de president a president, la fórmula va acabar guardant-se dins la caixa forta més blindada del món.Blindant de pas ,la llegenda.
Es diu que en cap moment de la història de la companyia més de dues persones han conegut la recepta al mateix temps, i que no viarjaven mai juntes en el mateix avió,per por que s'estavellés i s'acabés amb la gallina dels ous d'or. Però pensem-ho una mica, si un robot ens emet imatges des de Mart,i si s'està a punt de descifrar el genoma humà,algú encara és pro innocent per no veure que aquesta fòrmula podria ser desxifrada en un laboratori de la senyoreta Pepis? La que realment és llegendària és la recepta de màrqueting que la marca americana ha sabut forjar amb l'excusa de la seva fòrmula .
Revista Sapiens.

Pemberton

4 comentarios:

Anna Jorba Ricart dijo...

Paso a saludarte Paquiba y deseo que tengas buen verano. Petons

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA dijo...

Hola Pakiba, ojalá se supiese de verdad la fórmula, nos haríamos de oro!
Besos

joan gasull dijo...

el secret de la coca-cola és posar-hi un parell de glaçons, un tall de llimona i un raig de rom.

Manuel López Paz dijo...

Hola Guapa he vuelto ;D

Una leyenda urbana, aunque algo de cierto debe ser, sobretodo relacionado con el nombre...Ya ahora quizás ese componente no este. La cocacola apareció en principio como medicamento. De allí que es posible que tuviese relación con los "medicamentos" de entonces., que después fueron prohibidos.

Besote guapa