BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 24 de septiembre de 2012

50 ANYS DE LA GRAN RIUADA

El 25 de setembre de 1962 el Vallés Occidental va viure el día més tràgic de la seva historia.
Sobre la una del migdia i després d'un calurós matí, va comencar a ploure. Aquella pluja a mesura que passavan les hores es va convertir en una tromba d'aigua.
Entre les nou i les dotze de la nit va caure un terrible aiguat de 225 litres per m2. emportan-se vidas,abres, ponts,cotxes,casas, i es va convertir en un  gran torrent  provinent de les muntanyes de Sant LLorens, en direcció al mar.
El Vallés Occidental, però sobre tot Rubí i Terrassa van viure una gran catàstrofe emportansa moltes casas a la vora de la Riera de les Arenes, i con que era de nit amb els seus habitants que ja estaban descansan.
Aquesta torrencial riuada va causar 700 víctimes i moltes pèrdues materials.



7 comentarios:

Garbí24 dijo...

per sort jo en aquella època encara estava a bon resguard.
Esperem no torni a passar

La abuela frescotona dijo...

muy triste recuerdo querida Pakiba, un abrazo amiga

José Vte. dijo...

Impresionante cuando el agua se pone brava es imposible retenerla.
Yo todavía recuerdo la catástrofe por la riada de Tous, aunque en aquella ocasión contribuyó mucho el fallo de la presa.

Triste aniversario.

Un abrazo

Colotordoc dijo...

Hoy veía algunas imagenes sobre eso. Triste recuerdo.

Besote

pplancs 17

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Ay si Pakiba.
Yo me acuerdo que era pequeña, bueno tenia 13 años, y recogimos ropa y zapatos de casa, para entregar en la campaña de soliraridad.
Aún recuerdo a Joaquín Soler Serrano, que fue un gran locutor de Radio Barcelona, dirigiendo la Campaña con su potente y agradable voz.
Una abraçada i un petó desde Valencia, Montserrat

Eastriver dijo...

Quines fotos impactants... El pitjor de les riades no són les riades en sí, sinó un país en que tot s'havia fet malament: edificat a les lleves del riu, en llocs insalubles i insegurs, la falta d'una política d'habitatge, el sistema franquista amb les seves trampes, els diners que molts es van fotre a les butxaques enlloc de donar-los a qui els necessitava, les cases dels humils que no eren més que barraques sense fonaments... Horrible l'Espanya aquella.

Pluvisca dijo...

Vya, te deje un mensaje y no está...este internet...

Te decia que yo conozco muy bien el tren porque soy de Mallorca y tuve una casa en Soller una temorada, cogiamos el tranvia y la verdad es que estge pueblo es prtecioso y el tren una reliquia preciosa

gracias por eesta entrada, me has emocionado

Petons