BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

domingo, 30 de septiembre de 2012

PROPIETATS DE L'ARRÒS INTEGRAL

L'arròs  integral és un tipo d'arròs menys processat  de tots, és un gra d'arròs al qual se li ha tret  la capa exterior de  la closca. Per això és molt saludable ja que la closca aporta moltes fibras,vitamines i minerals.
Gràcias al seu contingut en fibras, és ideal per depurar l'organisme i es un remei natural per la gastritis i altres trastorns del sistema digestiu. Es de facil digestió i provoca una sensació de sacietat,per aixó és un aliment ideal a las dietas per aprimar.
Com que no conté gluten ni colesterol,és un cereal que pot ser consumit per celíacs.
Es un aliment recomanable per millorar malaltias renals,cardiaques i vasculars. A més per tenir potassi i baix contingut de sodi és indicat per casos de pressió arterial.
S'aconsella no abusar ja que si ho mengen cada dia pot provocar restrenyiment.
Es recomanable beure aigua en abundancia per facilitar l'acció positiva de les fibres al nostre organisme.

ARROS INTEGRAL AMB PASAS,PINYONS I TARONJA

350 g arros integral
50 g de pasas
250 ml de vino blanco
2 escalonias o cebollitas
50 g de piñones
1 l. de caldo vegetal
100 g de queso parmesano
una naranja
1 diente de ajo
nueces,pimienta,nuez moscada,unas hojitas de salvia o menta,aceite de oliva y sal.

Preparación
Poner las pasas a macerar en el vino durante dos horas.

En una cazuela se pone el aceite a calentar, se añaden las escalonias picadas muy finas, los piñones, el ajo y las especies, se rehoga hasta que las escalonias esten blandas, a continuación se le agrega el arroz removiendo a fuego lento durante un par de minutos.
Se añaden las pasas con la mitad del jugo de maceración y el zumo de una naranja , se remueve y cuando el arroz haya absorbido el líquido, se vierte el resto del jugo y se va añadiendo poco a poco el caldo , dejándolo cocer durante 20 minutos.
Una vez cocido se incorpora el queso y se decora con la corteza de naranja ,nueces y las hojitas de salvia.o menta.


4 comentarios:

joan gasull dijo...

Encara que m'agrad més l'altre reconec que és tot un producte bo i sa

Sir Enry Baskerville dijo...

Es un arroz que como habitualmente y me gusta su textura.

Gracias por la receta.

Te mando mis saludos.
Anna J.R.

magazine.cat dijo...

Et pot creure que no n'he menjat mai, ho tindre que provar.

Salutacions

pluvisca dijo...

Siempre como arroz integral, asi que esta receta me va genial

Gracies maca

Petons