BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 5 de febrero de 2018

COM SABEM SI UN OU ÉS FRESC?

PREN NOTA.


Quan es trenca un ou fresc s'aprecien zones definides a la clara:una de més densa i un altra que l'envolta de més fluida,però sensa arribar a ser líquida.Tant el rovell com la clara,queden ben recollits ,sense escampar-se. Com més petita sigui la càmera d'aire que hi ha a la part interior de la closca de l'ou ,més fresc serà.
La clara conté aigua (88%)i proteines,de les quals l'albumina és la més important . En el rovell,el 50%és aigua i la resta es reparteix entre proteines i lipids.
QUÉ VOL DIR EL NÚMERO DE LES CLOSQUES?
PRIMER NUMERO:
El primer número pot ser  un 0,un 1,un 2 o un 3.És el més important per conèixer la qualitat de l'ou,perque fá refèrencia a la forma de cria de les gallines.
Nº 0 Les gallines han estat criades de forma ecológica amb pinso ecológic.
Nº 1 Són gallines camperoles,és a dir criades a l'aire lliure.
Nº 2 Les gallies se crien a terra dins d'una nau.
Nº 3 Les gallines es crien en gábies dins d'una nau.
DUES LLETRES
Les lletres "ES" fan referencia al país del qual procedeixen els ous.A Espanya és "ES",
RESTA DE DIGITS
Després de les lletres "ES" trobarem dos números que indiquen la provincia,tres números per saber el municipi i els seguents identifiquen la granja dins del municipi.

2 comentarios:

Manuel López Paz dijo...

Conocía lo de los números. Mis primos en Galicia tienen una granja.

Besote

joan gasull dijo...

els ous cal triar-los bé..... ;)