BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

lunes, 28 de septiembre de 2015

UN GENI



Gaudí va arribar a Barcelona des de Reus amb 16 anys,el setembre de 1868,només uns dies deprés del triomf de la revolució que va expulsar Isabel II del tron d'Espanya i va donar inici a l'anomenat Sexenni Democràtic : un temps de grans esperances i d'enormes decepcions, que es va acabar el 1875 amb la Restauració borbónica .
En companyia del seu germá Francesc es va instalar en unes golfes del número 12 de la placeta de Moncada,paret amb paret a l'esglesia de Santa María del Mar i en ple cor del barri de la Ribera,el barri de la Barceloneta i la Ciutadella ,els quals aviat es convertirien en escenaris de la seva vida.
El 1873 va ingresar a l'Escola d'Arquitectura de la Lotja,tenia 21 anys i era,segons expliquen,un jove de caràcter molt diferent de l'home que acabaria sent.
La Barcelona de la gloriosa I República i de la gairabé inmediata Restauració, que es va iniciar amb l'arribada al país del futur Alfons XII el 9 de gener de 1875,aquesta va ser la Barcelona que Gaudí va coneixar durant els seus anys d'estudian.
La seva vida sentimental es tot un misteri .L'arquitecte no es va casar mai,ni se li coneixen relacions amb cap dona. Es parla de Pepeta Moreu una dona de Mataró a qui Gaudí auria proposat matrimoni en 1883 .El seu rebuig l'hauria portar a concentrar les seves energias en la seva vida profesional.També es parla d'una dona francesa,a la qual deu anys abans hauria estimat i que va tornar al seu país amb el seu marit sense sospitar els sentiments que havía despertat en el jove arquitecte.
Quan Gauí es va llicenciar a l'Escola d'arquitectura ,el seu director,Elies Rogent ,va sentenciar que no sabía si li acabava de concedir el títol a un geni o a un boig.Era el 4 de gener de 1878,i Gaudí estava a punt d'iniciar l'exitós primer any de la seva vida pública.Molts triomfs l'esperaven en el futur i també moltes llegendes. 
 Fuente: El Dominical del Periódico
 
La Sagrada Familia

2 comentarios:

Colotordoc dijo...

La huella de Gaudí en Barcelona, es clara...Y patente.

Y claro, la ciudad también influyó en él

Besote guapa

Garbí24 dijo...

Com ell mai més en veurem cap....va ser un del més grans