BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 26 de octubre de 2012

EL POBLE VIU MES ANTIC




Els  Boiximans són un poble originari del sud d'África , els primers poblador del deser de Kalahari. La seva forma de vida bassada en la caça els a  permés sobreviure  milers d'anys amb la natura.
Han estat perseguits ,oprimits i assassinats i expulsats de les seves terres pel govern de  Botswasa en els anys 80 , sensa que el seu dolor fos escoltar per la resta del món.
La població va descendir de milions a aproximadament 100.000 persones.  La idea colonialista que són un poble primitiu i la codicia pels recursos naturals i minerals de la seva terra són algunes de les causes d'aquet problema.
Avui dia els Bosquimanos han aconseguit que siguin recuneguts els seus drets que con poble originari tenen sobre les seves terres i han plantejat al món si els pobles indigenes poden ser foçats a un podel de "desenvolupament" que en lloc d'ayudar els destrueix.
Costums:
Les mares de las joves són les que s'ocupen de concertar els matrimonis .Es la mare de la núvia la que decideix si el nuvi és adequat per la seva filla.
Un cop arribat a un acord, les dues familias se intercamviant regals durant varios anys. El nuvi es trasllada a casa de la núvia sent molt joves i després de varios anys de vida en común i  si els pares de la núvia veuan que el gendra es bó per la filla, s'arriba al matrimoni i la parella es trasllada definitivament a viure amb la familia del nuvi.
S'alimentan principalment de plantes silvestres i de la caça del antilop els quals aportan gran quantitat de recursos per la seva vida. Així la pell es destina per als vestits, els ossos per elaborar armas, etc.
Creuen en un esser superior al que anomenan medino. Els ritus religiosos inclouen el bogwera i el bojale  (ritus de iniciación per l'home i la dona). Un altre ritu és el gofohia polleixi, el ritu per la pluja.
Els agrada la música i la dansa i son ensenyats des de petits a la seva dansa tradicional.
Le joyes les fan amb boletes de fang i pedres.


4 comentarios:

José María Souza Costa dijo...

Admiravel, Rosses Vermelles
Estoy acá, para desear un fin del semana, Hermoso. Felicidad para usted. Qué Dios, te ayuda.
Besos, y, abrazos del Brazil.

Garbí24 dijo...

i possiblement més feliços que nosaltres mateixos, no troben a faltar moltes coses perquè no les han vist mai.
Ojos que no ven....

Pluvisca dijo...

Que tristeza da ver como los humanos devoramos a los más débiles aunque son mucho mejores como personas,,,

Me alegro de que al fin lo hayan arreglado, un poco...

Ojala hagan lo mismo con muchos de estos pueblos

Petons

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
Una tribu en que la dona te un paper importan.
Cosa extranya.
M´agradat molt tot el que expliques sobre aquestes persones.
Un petó, Montserrat