BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

jueves, 29 de julio de 2010

Fruitas

Avui he trobat un article firmar por Elexís, que m'agradat molt i es aquet:

La pruna és una fruita d'estiu, l'estiu té molt de sol i el sol i la calor fan les prunes més dolces i els fa brillar els colors. Les prunes són de colors, n'hi ha de grogues,verdes,negres i morades. Unes quantes de cada en un cistell i tenim la casa guarnida com garlandes de ball de fanalet. i pel ball del fanalet, ens cal la lluna,i la lluna i la pruna juntes fan una cançó, que si la cantes als nens,l'aprenen de seguida, i vestits de colors pruna i cantan-li a la lluna, és més facil que mengin la fruta més dolça de l'estiu,la pruna, i en cas que son pare cridi, sa mare segurque vol.
A banda de sindries,préssecs i melons,les prunes a l'estiu són la sensació de les parades de fruita i verdures del mercat, no només pel seu reconegut efecte re-laxant,cent vegades més efectiu que el famós bifidus actiu,sinó  també pels seus sucs,generosos i ensucrats,i la textura amorosa  de la seva car, que contracten  amb l'acidesa i tibanto de la seva pell.
Tot plegat, naturalesa equilibrada.

Fruit del pruné,arbre elegant i majestuós,també de delicades flors, la pruna es considerada al Japó com la fruita de la prosperitat,per provenir del primer arbre a florir d'aquelles terres.

3 comentarios:

Deric dijo...

serà qüestió d'emprunar-nos!

isnel dijo...

Quan era petita, a casa dels meus pares hi havia un pruner que feia "prunes Clàudies": eren grosses, de color verd clar i dolcíssimes. Un dia tindré un pruner d'aquests al meu jardí. Ja veuràs quan les tastis, Pakiba... ;)

Pakiba dijo...

Isnel cuan tinguis el pruner m'invitas i al Deric també, a veure si entre tots el fen menjar fruita.