BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

viernes, 20 de abril de 2018

SANT JORDI :PATRÓ DE CATALUNYA


Era un 23 d'abril del any 303 quant l'emperador Dioclecià va ordenar al cavaller Jordi perseguir i  matar als cristians i al negarsi  fou martiritzat i decapitat .
Aquet fet comença a còrrer de veu en veu i de poble en poble i així és com va iniciar a venerar el cavaller,fen-lo Sant.
A final del segle XIX,el moviment polític i cultural de la Renaixença va instaurar aquesta festivitat politica,cívica i cultural a Catalunya.
A Catalunya,es va sugerir convertir aquesta data en festa i l'any 1436 i es va formular la proposició a les corts de la Generalitat de Catalunya,fense efectiva l'any 1456.
Tradicionalment ,la diada de Sant Jordi és el día dels enamorats ,i és costum que les parelles es regalin un rosa vermella i un llibre.La presencia del llibre es degut a que la diada coincideix amb el dia internacional del llibre ,que desde el 1930 commemora la mort de Miguel de Cervantes,considerat la máxima figura de la literatura Espanyola y també coincideix amb la mort de Shakespeare,dramaturg i poeta,un dels escriptors més importants de la llegua Anglesa,
Per Sant Jordi,no hi ha abril sense llibres,ni cases sense roses.


3 comentarios:

Colotordoc dijo...

Feliz San Jordi.

Besote guapa

Pakiba dijo...

Un abrazo Manuel

Garbí24 dijo...

espero que fos una diada molt bona i plena de roses per tu