BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

miércoles, 11 de mayo de 2016

ELS AMANTS DE BAUSEN


La tomba més famosa de la Vall d'Aran es troba a les afores del petit poble de Bausen(Baix Aran) en un lloc de camí de muntanya que desemboca en una plana poblada d'acàcies . Cavada al peu de una vella acàcia ,està envoltada per un mur de pedra de gairabé dos metres.Es tracta d'una sola tomba 
A principis del passar segle dos joves, Frances i Teresa, d'aquet bonic poble es van enamorar tan tendramen que van captivar els seus veins,que admiraven produndament l'mor que els dos joves es professavent.Un dia van decidir casar-se però el capella els va exigir una gran quantitat de diners per el fet de ser  cosins germans,que ells no podien pagar.(Era principis del segle XX quan l'Església encara tenia un gran poder sobre la vida dels feligresos).
Els cosins van prescindir de la benedicció de l'Església i es van decidir viure junts ,ignorant a la poderosa Santa Madre Iglesia,desafiant els inferns del pecat i les amenaces i comdemnes que no parava de llançar-li el sacerdot .
Frances i Teresa van tenir dos fills però un dia,ella va emmalartir de pneumonia,tenia 33 anys i al poc temps va morir . Va passar el 10 de maig de 1916,fa un segle. Però la historia no acaba aquí ja que el  capellà tampoc va accedi a donar-li sepultura al cementiri del poble.
Davant la desesperació d'ell i amb gran indignació,tots el veins sensa cap excepció en poques hores  van axeicar un petit cementiri a les afores del poble i sota una acàcia cavaren una fossa i l'enterraren amb tota dignitat al cementeri civil on reposa ,i com cada any el fill de l'amor que van viure deposita flors fresques.

 

2 comentarios:

joan gasull dijo...

clero....l'altre dictadura del país.

Manuel López Paz dijo...

Una historia de amor, que quizás sea algo triste...

Besote