BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

jueves, 12 de febrero de 2015

DIJOUS GRAS


Avui es dijous gras o el dia de la truita. Amb aquet dia s'inicien les festes de Carnestotltes i també ens avisa que nomes queda un setmana pel dimecres de Cendra,que en anuncia la Cuaresma o el, que es el mateix ,que falten 40 dies per  la Setmana Santa.
També se li diu el dia de la truita perque antigament en un dia con avui, es feia unes "truites"amb farina i grasa o sagí de porc i era popular anar al camp a menjar-se-las .Avui dia aquets ingredients s'ha sustituit per ous ,i per aquet motiu és tan tradicional .
La tan famosa  botifarra d'ou  ,que es menja en dies con avui, es degusta sola ,amb pa,formant part d'entrepans o fins i tot en truita  .
La botifarres d'ou tradicionals i artesanes no tenen color groc,con les que solen comercializar ,sinó blanquinós o crema.

 

4 comentarios:

ana dijo...

Hoy me he enterado que era el día de la grasa, me lo ha explicado mi hijo. Aquí hoy celebramos el Jueves Lardero, que consiste en ir a merendar al campo. Pero que casualidad, que hayas hecho la entrada sobre este tema que termino de enterarme. Pakiba un abrazo y buen probecho.

joan gasull dijo...

bon recordatori, però no sóc pas de botifarra d'ou, no m'agrada massa. Ara la coca de llardons si que no la deixaré passar.

Manuel López Paz dijo...

No sabía de está celebración. Me gusta mucho que se mantengan las tradiciones.

Besote

José María Souza Costa dijo...


Olá,
Passei para lhe desejar, um dia de domingo agradável, e um tempo de Carnaval extraordinário.
Um abraço.