BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

jueves, 29 de agosto de 2013

HISTORIA DEL VESTIT DE BANY


Des de l'antiguitat l'home associava la neteja i la higene amb actes religiosos i purificadors,l'aigua era font de bellesa i relaxació.
El primer vestit de bany s'ha trobat en una antiga vila siciliana on s'han trobat mosaics que daten de 1600 aC en que la dona porta  un vestit de bany de dues peces.
.
¡




 Al segle XVIII havia nascut la costum de banyar-se,però la dona no es va banyar fins el 1822. La Duquesa de Berry nora de Calos X, es va submergir en l'aigua totalment vestida en una platja de França.
Al sele XIX els metges recomanavan als seus pacients els banys de mar i sal com a remei a certes malalties.
Al principi es bayanven vestits,però poc a poc va sotgir la necesitat de crear un vestit de bany que fos mes cómode .
Els primers vestits de bany de les senyores es confecionaven amb els mateixos teixits que els vestits com franela,alpaca...consistia en una part de dalt cenjida com un cosset amb coll alt i manigues fins els colzes,amb faldilla fins els genolls i sota uns pantalons bombatxos amb mitges negres i sabatilles de lona. Quan aquets banyadors es mullaven pessavne més de tres quilos.
 Ja en 1920 els vestit de bany consistian en una peça molt cenyida amb mànigues i faldilla que arribava fins els genolls.
Mes tard va apareixer el vestit de bany de 2 peces.El vestit amb esquena i tirants fins.Les dues peces consistia en una part de dalt amb coll alt i pantalons curts.





Despres de la Segona Guerra Mundial a 1946 el francès Renard va crear l'anomenat bikini.
Una ballarina del casino de París va ser la que va voler lluir aquesta peça i el nom sorgeix per la bomba que els nord-americans llancen a l'illa de Bikini al Pacific i al final es va presentar aquesta peça amb el nom de "Bikini".
En 1951 es va prohibir aquesta peça ja que es considerava de mal gust,però a l'elegir Brigitte Bardot per els seus banys a Sant Tropez i Cannes, les dones van canviar d'opinió i es va començar a utilitzar.
En 1960 se inventa la lycra i va ser amb aquet formidable teixit que pot adaptarse al cos perfectament,facilitan la mobilitat i reduin el pes al mullar-se que va ser una revolució en la creació dels diferents vestits de bany.
En el anys 60 Ursula Andress va treura un magnific bikini en una de les pel-licules de James Bond el qual va fer historia.
En 1964 a California s'inventa el monobikini en 1974 s'inventa al Brasil el tanga inventat per un genovés.


7 comentarios:

Colotordoc dijo...

Evolución como en todos los inventos del hombre.

Besote

Garbí24 dijo...

El millor l'últim.... :-)

Pluvisca dijo...

No conocia toda la evolución me ha encantado leerlo

Hay alguno bañadores que son la monda

Petons

Luján Fraix dijo...

QUE CALOR QUE ME DAN LOS PRIMEROS... TANTA ROPA PARA TERMINAR EN NADA JI JI... URSULA ESTABA ESPLÉNDIDA EN ESA ESCENA CÉLEBRE.
UN BESO GRANDE AMIGA.

manolo dijo...

No conocia los mosaicos antiguos donde ya se utilizaba el dos piezas.

Cuando yo era niño de 12 o 14 años, tenía bañador de tirantas, que me cubría el torso. y me multó un policia, por estar en bañador paseando por la playa, sin ponerme el albornoz.

Saludos, manolo
http://marinosinbarco.blogspot.com.es/

.

Montserrat Sala dijo...

No, si ya ho dic jo. Cal passar-se per casa teva per enterar-te bé de qualsevol assumpte sempre.
Gracies per iluistrar-me, de manera tan amena.
Un petonàs.

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Que estupenda descripción has hecho del bañador.
Menos mal que todo a evolucionado y ya no son tan engorrosos como al principio.
Reb petons desde Valencia, Montserrat