BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

jueves, 13 de diciembre de 2012

LA FLOR DE PASQUA

S'acosten temps de festa i de celebracións familiars entranyables que requereixen un ambient festiu,ple de color i alhora relaxat,virtuts que sembla posseir la planta que anomenen Poinsettia o Flor de Pasqua que s'està convertint en un element decoratiu molt popular per regalar o bé decorar la llar en temps de Nadal.
Però aquesta singular planta ,que combina fulles verdes i vermelles convertides en vistoses estrelles naturals,no és originaria de les nostres terres sinó d'una extensa regió del sud de Mèxic. Sembla que ja era molt valorada pels asteques que elaboraven amb les seves fulles colorants tèxtils i productes de cosmètica, a més d'un remei natural per combatre la febre tot aprofitant-ne la sàvia blanca i molt lletosa. Fins i tot una antiga llegenda atribueix la vermellor d'algunes de les seves fulles als esquitxos de la sang d'una deessa que va morir arran d'un amor incomprès.
Tambñe s'explica una llegenda d'origen cristià que parla de una nena molt pobra que plorava de pena perquè com era tradiació en el seu poble, seria l'unica que durant la nit de Nadal no podria oferir cap present al nen Jesús . Però sembla que anant cap al temple va recollir un ram d'uns matolls verds que creixien al marge del cami... I quina va ser la sorpresa de tots els presents quan al passar davant del pessebre les fulles es van il-luminar formant bellissimes estrelles d'un vermell pujat.
El nom cientific de la flor és el de  " Pulcherrima de Euphorbia",  però és  més coneguda com a Poinsettia en honor al botànic i cònsol americà Joel Robert Poinseet que la va exportar i fer conèixer a la resta del món.
Fuente: Revista La Farga-Salt




   

8 comentarios:

Tía Lelé dijo...

Es una hermosa planta. Aquí le llamamos Estrella Federal y se usa como adorno navideño con flores artificiales.Un beso.

Juan Antonio Torron Castro dijo...

Una historia muy interesante y desconocida totalmente para nosotros. Ahora se lo enseño a la mujer.

Que tengas unas muy dichosas Navidades.-

Colotordoc dijo...

A mi esposa le gusta mucho esta flor. La ponemos adornando en toda la casa.

Una bonita historia

Besote

Montserrat Sala dijo...

Hola Pakiba: La preciosa flor que engalana les nostres llars, en aquestos dies nadalencs, ho te tot: color, facil acomodació al ambient que sigui, i ademés dure un munt de temps. Pero també te la seva espina.
Inform't bé, pero es veu que es molt verinosa. Envers al Nadal enguany, circulen tota mena de coses i extranyes totes elles, com per exemple que al neixement, es diu ara, que no hi havie, ni el bou ni la mula.
una abraçada ben gran, amiga.

Garbí24 dijo...

Una planta molt artificial ara.....però que ens omple la casa de color cada any per aquestes dates

Luján Fraix dijo...

Preciosa historia muy tierna, no la conocía. La flor es hermosa y lo es también por su mensaje.
Un besito

Luján Fraix dijo...

GRACIAS QUERIDA AMIGA POR TUS MENSAJES Y POR VENIR SIEMPRE A MI SITIO.
ES UN PLACER PARA MI, UN BESO ENORME.
QUE TENGAS BONITO DIA.
CARIÑOS

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Hola Pakiba.
M´encanten les flors de Pascua.
Gracies per explicar el origen del seu nom.
¡FELICES FESTES!
Una abraçada, Montserrat