BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

martes, 7 de junio de 2011

EL DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS

SABIES QUE EL 9 DE JUNY ÉS EL DIA INTERNACIONAL DELS ARXIUS ??.

En el Congrés Internacional d'Arxius, a Viena el 2004, els seus 2000 participant van adoptar una resolució demanant a l'ONU per crear un Dia Internacional dels Arxius. Aquesta proposta seguia la iniciativa d'alguns països que ,des de feia temps,organizaven les seves diades nacionals d'arxius amb l'objetiu de despertar la consciència del públic i dels responsables polítics sobre la importància dels arxius.

És per aixó que el CIA/ICA ( Consell Internacional d'Arxius ) va promoure el Dia Internacion  dels Arxius: el 9 de juny. Aquesta data era òbvia : de fet el 9 juny de 1948 a París és quan el Consell Internacional d'Arxius es va crear sota els auspicis de la UNESCO.

La imatge que es té del que és un arxiu sovint encara es confon amb la que correspon a altres institucións; el arxius segueixen sent vistos com centres d'us intern, de dificil accés i que no més és d'interès per als historiadors. Aquestes percepcions esbiaixades tenen un impacte directe en els recursos humans i economics que las organitzacions dediquen als arxius.

Els arxius constitueixen un patrimoni cultural i una font d'informació de primer ordre. El patrimoni documental és un valuós testimoni en el desenvolupament econòmic,polític,social i cultural de la humanitat.

Per tant aquet dia será una jornada de portes obertes  per al públic general a tots els arxius i és podrá veure  els documents més rellevants i curiosos de l'Arxiu i les instal-lacións del centre mitjançant visites guiades.



6 comentarios:

magazine.cat dijo...

No ho sabia pas, sempre posant-nos al dia, gràcies.

parkerazul dijo...

Pues a ver si es verdad. Que a mí me gustaría echar un vistazo a un par de cosas. Pero en fin, cosas mías.

Gracias, guapa.

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Bona nit Pakiba.

Segur que será molt interesant.

Una abraçada, Montserrat

Garbí24 dijo...

la veritat es que ets un pou de sorpreses......no la sabia aquesta

La abuela frescotona dijo...

hoy he aprendido algo importante, gracias Pakiba, te abrazo mi amiga

Princesa115 dijo...

Pues no tenía ni idea Pakiba, no lo había escuchado nunca, pero me parece fenomenal.
Gracias por la información

Un beso