BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

miércoles, 20 de abril de 2011

BEETHOVEN

Ludewig Van Beethoven va néixer a Born el 16 de desembre de 1770 i va muri el 26 de març de 1827.
Era el segon fill de Johan Van Beethoven i Magdalena Keverich. El seu pare era pianista,violinista i cantant a la capella del princep-arquebisbe Clemenssenyar-. La seva mare era filla d'un inspector de les cuines del princep.
El pare de Ludewig ere un explotador del seu fill ja ques estaba molt impressionat pel fet que Mozart donava concerts als set anys i volia que el seu fill seguis els seus passos.
Amb la intenció de fer dell un nen prodigi, va començar a enseya-li piano,orgue i clarinet a primerenca edad i aixó va coartar el seu desenvolupament i amb pro feines es relacionava amb altres nens.
El 26 de març de 1778 quan tenia set anys va fer la seva primera actuació a Colonia, i cuan tenia 11 va publicar la seva primera composició.
Amb 24 anys va publicar la primera obra important (Opus 1) i el 1795 va realitzar el primer concert a Viena com a compositor professional i el 1800 un nou concert en el que va realitza la presentació de la seva primera sinfonia.
En una carta dirigida al seu metge le diu que si está a certa distancia dels instruments no pot sentir les notes més agudes, se está quedan sort.
Beethoven es un del més grans compositors i la llista de les seves obres ès molt extensa. Es pot dividir en tres periodes:

*  Periode 1770-1800    Sotmetiment a les formes clàssiques.
*  Periode 1801-1814    Continguts expressius densos i canvis bruscos de tonalitat.
*  Periode 1815-1827    Absoluta llibertat melòdica i formal.


2 comentarios:

Montserrat Llagostera Vilaró dijo...

Bona nit Pakiba:

Beethoven va ser una meravella de compositor.

Gracies per posar aquest post.

Una abraçada, Montserrat

Princesa115 dijo...

Uno de los mejores compositores que tiene la historia.

Un beso