BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

jueves, 29 de agosto de 2013

HISTORIA DEL VESTIT DE BANY


Des de l'antiguitat l'home associava la neteja i la higene amb actes religiosos i purificadors,l'aigua era font de bellesa i relaxació.
El primer vestit de bany s'ha trobat en una antiga vila siciliana on s'han trobat mosaics que daten de 1600 aC en que la dona porta  un vestit de bany de dues peces.
.
¡




 Al segle XVIII havia nascut la costum de banyar-se,però la dona no es va banyar fins el 1822. La Duquesa de Berry nora de Calos X, es va submergir en l'aigua totalment vestida en una platja de França.
Al sele XIX els metges recomanavan als seus pacients els banys de mar i sal com a remei a certes malalties.
Al principi es bayanven vestits,però poc a poc va sotgir la necesitat de crear un vestit de bany que fos mes cómode .
Els primers vestits de bany de les senyores es confecionaven amb els mateixos teixits que els vestits com franela,alpaca...consistia en una part de dalt cenjida com un cosset amb coll alt i manigues fins els colzes,amb faldilla fins els genolls i sota uns pantalons bombatxos amb mitges negres i sabatilles de lona. Quan aquets banyadors es mullaven pessavne més de tres quilos.
 Ja en 1920 els vestit de bany consistian en una peça molt cenyida amb mànigues i faldilla que arribava fins els genolls.
Mes tard va apareixer el vestit de bany de 2 peces.El vestit amb esquena i tirants fins.Les dues peces consistia en una part de dalt amb coll alt i pantalons curts.





Despres de la Segona Guerra Mundial a 1946 el francès Renard va crear l'anomenat bikini.
Una ballarina del casino de París va ser la que va voler lluir aquesta peça i el nom sorgeix per la bomba que els nord-americans llancen a l'illa de Bikini al Pacific i al final es va presentar aquesta peça amb el nom de "Bikini".
En 1951 es va prohibir aquesta peça ja que es considerava de mal gust,però a l'elegir Brigitte Bardot per els seus banys a Sant Tropez i Cannes, les dones van canviar d'opinió i es va començar a utilitzar.
En 1960 se inventa la lycra i va ser amb aquet formidable teixit que pot adaptarse al cos perfectament,facilitan la mobilitat i reduin el pes al mullar-se que va ser una revolució en la creació dels diferents vestits de bany.
En el anys 60 Ursula Andress va treura un magnific bikini en una de les pel-licules de James Bond el qual va fer historia.
En 1964 a California s'inventa el monobikini en 1974 s'inventa al Brasil el tanga inventat per un genovés.


martes, 27 de agosto de 2013

MOSQUITS


Havien dit que aque any no havia tants mosquits ,però el cas es que jo he patit diverses picades,suposo que la calor i la humitat,una combinació infal-lible per la proliferació d'aquets insectes tan empipadors , en un jardi i al costat de una piscina va ser el moment ideal per a ells, causant-me unes picades que m'han costat dies i moltes cremes perquè marxessin.

Són  les femelles les que piquen perquè necessiten la sang per posar els ous .
Per això utilitzen el seu agulló ,que alhora que injecta un verí que evita la coagulació ,extreu sang de la pell . Aquet verí, contè unes proteines que poden provocar reaccions al-lèrgicas,transmetre malalties ,o la clàssica picor i envermelliment just en el lloc on ens han picat.
Diuan que usar pantalons llargs i camises de màniga llarga mestres ens troben a l'aire lliure es el millor remei,però a mi no en va servir de res tot i portant repel-lent.

lunes, 26 de agosto de 2013

LECTURA DE VERANO

,
Un libro increiblemente divertido y que hacia mucho tiempo no me reia tanto leyendo .
- Momentos antes de que empiece la pomposa celebración de su centésimo cumpleaños Allan decide que nada de eso va con él. Vestido con su mejor traje y unas pantuflas,se encarama a una ventana y se fuga de la residencia de ancianos dejando plantados al alcalde y a la prensa local.Sin saber a donde ir se dirige a la estación de autobuses .Allí mientras espera la llegada del autobús un joven le pide que vigile su maleta,con la mala fortuna de que el autobús llega antes de que el joven regrese y sin pensarlo dos veces ,se sube con la maleta,ignorante de que en el interior de la maleta se apilan ,millones de coronas  de dudosa procedencia........
Allan,un hombre de un maravilloso sentido común,un abuelo sin prejuicios que no esta dispuesto a renunciar al placer de vivir.

viernes, 23 de agosto de 2013

CINEMA



La película "El silencio de los inocentes" o bien "El silencio de los corderos" como la conocemos en nuestro país.
Sobre los labios de la actriz Jodie Foster había una mariposa la cual tenia una curiosidad no por todos detectada... 
no es una mariposa común...
No es un cráneo normal,se trata de un trabajo de Salvador Dalí usando los cuerpos de siete mujeres desnudas.
Se llama "In voluptas Mors" este trabajo lo hizo en 1951 con la ayuda del fotógrafo Philippe Halsman.
 
Para obtener el efecto deseado ,los cuerpos fueron ordenados tres veces ,usando un esquema diseñado por Dalí.
Curioso verdad!!

miércoles, 21 de agosto de 2013

VUELTA DE VACACIONES



DE VUELTA A CASA CON LA MALETA LLENA DE COSAS BELLAS Y EL ALMA PLENA DE EMOCIONES,CARIÑO Y AMISTAD.


PARA VOLVER A EMPAZAR LA RUTINA DE CADA DIA Y LO QUE FALTA DEL VERANO SEGUIR DISFRUTÁNDOLO.

martes, 6 de agosto de 2013

ELS 4 GATS



Els 4 Gats va obrir les seves portes a Barcelona el 12 de juny de 1897. Va ser qualificat com cervecería, restaurant i cabaret i va esdevenir un dels nucles principals del Modernisme de la ciutat. Està situat al carrer Montsió número 3 i els impulsors principals van ser els artistas Santiago Rusiñol,Ramón Casas i Miguel Utrillo.L'hosteler era Pere Romeu,personatge molt característic que era la viva imatge del local.
Els 4 Gats es va convertir en una llarga tradició de tertulias,sopars i reunions d'art de Barcelona ,encara que també s'inspira en el cabaret "Le Chat Noir" de París.
Se realitzaven exposicions d'art, vetllades literàries i musicals .
Les dues primeres exposicions individuals que Pablo Picasso va realitzar a la seva vida, van tenir lloc allà al febrer i juliol de 1900 i es va fer famós per haver presentat Picasso a la seva exposició el menú i logotip del restaurant que van ser dissenyats per ell. Avui dia hi ha penjat a la paret una rèplica de la seva exposició.
Els 4 Gats  " La taberna modernista de Barcelona de finals del segle XIX".




jueves, 1 de agosto de 2013

EL RASPALL DE DENTS ES VA INVENTAR AMB UNA PRESÓ.....


En 1780 es diu que per disturbis de carrer,van portar a la presó  de Neugate (Inglaterra) a William Addis .
En aquella època les dents es rentaben fregan amb un drap o amb sal, i com a la presó no devian ser molt "fiables" va decidi buscar altra manera per a la seva higiene  personal i amb un  os del seu àpat va fer un mànc,hi fa forats ,hi sobornan als seus guardian va aconseguir  uns quants péls de vaca i crea així el primer raspall de dents de la historia.