BARCELONA

BARCELONA
Barcelona es bona si la bossa sona, tan si sona com si no Barcelona es bona

miércoles, 2 de octubre de 2013

DONES DE LA HISTORIA

EMMA DE BARCELONA

Emma era la tercera filla del comte Guifré el Pilós . Als german grans els tocaria repartirse els comtats de Barcelona,Girona,Osona,Cerdanya, Besalú. I a ella els pares li havien assignat el monastir de Sant Joan,al Ripollés,que acabaven de crear  per impulsar i controlar el repoblament de la zona.
I la feina havia de començar de seguida, per aixó el 885,quan ella només tenia cinc canys ,la van lliurar com a oblata .
I així va créixer l'Emma lluny de la seva familia,entre les parets fredes i nues d'aquell monastir romànic,esperant el moment en què fos  prou gran com per agafar-ne les regnes,mestrastan era el bisbe Gotmar de Vic i el seu pare qui governaven.
El 897,el comte va morir durant una ràtzia islàmica al Solsonès .Havia arribat l'hora que els fills continuessin la feina. Emma que rondava ja els quinze anys,va esdevenit per fi abadessa,i va crear al seu voltan la primera comunitat de monges de Catalunya. Hi havia arribar per força,però a diferencia del seu germà Radulf -donat a Ripoll com a oblat però que es va sotir per casar-se abans de ser abat- Emma  va aconseguir multiplicar les seves propietats iguals que els seus germans -o potser més-, ja que fins i tot tenia poder dins l'església.
Després de morir als seixanta-dos anys el poder de Sant Joan es va mantenir dur durant un temps, però la pressió dels comtes veins no va cessar  fins que l'any 1017  van aconseguir finalment expulsar-ne totes les monges.
Emma de Barcelona  el seu cos està enterrat  a l'esglèsia del Monastir de Sant Joan de las Abadesses.




2 comentarios:

Garbí24 dijo...

Cada persona ha posat el seu granet de sorra a la nostre història, alguns de bons altres de dolents.

Colotordoc dijo...

Desconcía esta historia...Grande e impresionante.

Besote